Bouwbedrijf Zegers Zaamslag BV
Bedrijvenstraat 12
4543 NZ Zaamslag

info@zegersbv.nl
tel: 0115-431258
fax: 0115-431626

 

 

Wagenmakerij

In 1886 begon Cornelis de Blaey in de Veerstraat te Zaamslag, (in Zeeuws-Vlaanderen) een bedrijf met het vervaardigen van houten wagens, waar de boeren mee op het land reden. In 1920 is het bedrijf overgedragen aan zijn 18-jarige neef Mattheeuw de Blaey, beter bekend als “Teeuwtje” of ome Teeuw.

In die tijd werden er nog volop boerenkarren gemaakt. In de jaren vijftig gingen de boeren over naar stalen wagens. Het wagen maken maakte plaats voor timmerwerk bij zowel boeren als particulieren.

Aannemersbedrijf

Rond 1960 werd het bedrijf overgedragen aan neef Frans Zegers uit Axel. Frans Zegers is de grondlegger van het huidige bouwbedrijf. Achter zijn woning, naast de oude werkplaats van de wagenmakerij bouwde hij in 1967 een loods die werd ingericht als machinale timmerwerkplaats. Later is er een opslagloods in de Veerstraat aan toegevoegd.

In de jaren ’60 en ’70 werd er veel werk verricht in de opbouw van de boerenbedrijven. Verbouwingen aan boerderijen, erfverharding, koelcellen voor opslag van aardappelen en uien, daken vervangen. Hieruit is de specialisatie voort gekomen van het monoliet storten en afwerken van betonvloeren. Door de toename van nieuwbouw is het bedrijf gegroeid en wordt ook het metselwerk uitgevoerd met eigen personeelsleden.

In de jaren ’80 zijn de huidige directeuren in het bedrijf gekomen. Ad voor het timmerwerk en Wim voor het beton-, metsel- en stukwerk. Het bedrijf groeide gestaag en is de jaren erna omgezet tot de huidige bedrijfsvorm Bouwbedrijf Zaamslag BV.

De link met de agrarische sector is er nog steeds al zijn de activiteiten uitgebreid in de breedte.

Timmerwerk, machinaal timmerwerk, betonwerk, metselwerk en stukadoorswerk wordt uitgevoerd in eigen beheer. Daarmee kunnen we de klant een totaalpakket aanbieden, 1 aanspreekpunt voor alle werkzaamheden.

Persoonlijke aandacht en betrokkenheid zijn voor ons een kernwaarde. Wij zijn regelmatig op de werkvloer en werken waar het past zelf mee.

Erkend leerbedrijf Fundeon

Goed opgeleide medewerkers zijn belangrijk. Bouwbedrijf Zegers Zaamslag is een erkend leerbedrijf. Er worden werk- leerplaatsen bij ons aangeboden met erkende begeleiding.

Verhuizing

Door alle uitbreidingen en ontwikkelingen werd de huisvesting in de Veerstraat te klein. In de Bedrijvenstraat, aan de rondweg van Zaamslag, hebben we in 2011 ons nieuwe bedrijfspand geopend. Een ruime opslag voor ons eigen materieel, een kantoor en een moderne machinale timmerwerkplaats. Na ruim 100 jaar verlaat de wagenmakerij/aannemersbedrijf de Veerstraat.

  

Onze oude machines op weg naar Papua – Indonesië

Meer weten? Vraag een gratis oriënterend gesprek aan.